top of page

Kávový workshop v klubovně: Perfektní espresso podruhé

Již druhý baristický workshop v kavárně! Základní kurz pro začátečníky a všechny, kteří se chtějí naučit poznat a připravit perfektní espresso. Kurzem nás provede a na vše, co jste kdy chtěli vědět o kávě, odpoví profesionální baristka Tereza Synáčková, které se nemusíte bát zeptat. Nejsme žádní hipsteři, kafašisti ani radikálové, kteří vydávají embargo na cukr a měří výšku mléčné pěny šuplerou. Jsme lidi, kteří mají rádi dobrou kávu, ať už je hořká italská nebo „oříšková“, „květinová“, „ovocná“ či jinak výběrová. Co se naučíme? - jak má vypadat perfektní shot espressa a jak ho připravit

- příprava espressa v domácích podmínkách a v kavárně - způsoby pražení, druhy kávy a kterou vybrat - jak namlít kávu na espresso - jaké druhy kávy připravujeme z espressa a jak mají vypadat - časté chyby při přípravě, jak je poznat a jak jim předejít - odstrašující případy, které se dějí i v lepších kavárnách - šlehání mléka a jak poznáme perfektní pěnu - jak se starat o kávovar a čím, jak a proč ho čistit

...a spoustu dalších tipů, triků a fíglů od profesionála.

Důležité informace:

· ZAČÍNÁME v 18:00, ale můžete dorazit i o kousek dříve – popovídat a seznámit se.

· KURZOVNÉ: cena kurzu je 1000 Kč / osoba. Zahrnuje suroviny na přípravu ukázkové a cvičné kávy, know-how, studijní materiály, bezednou sklenku filtrované vody/sodovky a drobné občerstvení ke kávě.

· KAPACITA kurzu je OMEZENA na šest účastníků, aby každý měl šanci dozvědět se co nejvíce, na cokoli se zeptat a v klidu si všechno vyzkoušet.

· Prosíme o ZÁVAZNÉ POTVRZENÍ ÚČASTI - napište nám na e-mail na karolina.hornova@seznam.cz a my vám hned pošleme další instrukce.

A abychom vás ještě více naladili, posíláme vám vůni čerstvě namleté kávy a závan přátelské atmosféry skrze fotografie z již proběhlého kurzu.




bottom of page